zondag 12 februari 2017

uitslag 1/8 finale Duiven 11 februari

Afgelopen zaterdag kwamen 5 turners in actie tijdens de eerste landelijke wedstrijd in Duiven.
In de eerste wedstrijd waren Sven en Koert aan de beurt. Zij turnde hun eerste landelijke wedstrijd als eerste jaars instap 11. Beide heren waren duidelijk vooruit gegaan ten opzichte van de vorige wedstrijd, maar helaas net niet genoeg om zich te kunnen plaatsen voor de 1/4 finale. Een goede ervaring om mee te nemen naar volgend jaar, waar beide mannen nog een kans krijgen in niveau 11.

In de tweede wedstrijd waren Chris en Jayson aan de beurt in de categorie pupil 9. De heren begonnen met goede scores op voltige en sprong maar toen kwam brug. Voor Chris helaas een pechdag want die raakte uit balans bij de handstand. Een lage score en daarna ook een beetje van slag zorgde ervoor dat ook Chris helaas niet geplaatst is voor de 1/4 finale. Jayson had juist op brug een optimale oefening met 4 perfecte handstanden en scoorde daar 18,10 punten! Mede hierdoor turnde Jayson zich naar een 3e plaats en pakte het BRONS, en ook een plek in de 1/4 finale. Gefeliciteerd!

In de vierde wedstrijd was Tias aan de beurt in de categorie jeugd niveau 8. Tias begon heel sterk op brug, rek en vloer en stond even op de 6e plaats. Bij het in turnen op voltige voelde het goed maar toen ging het helaas toch mis tijdens de wedstrijd. Een val van het paard leverde veel aftrek op en een lage score van 5.75. Helaas lukte het ook niet om op ringen en rekstok een super score neer te zetten waardoor Tias net buiten de plaatsing viel voor de 1/4e finale. Hiervoor kwam hij 1,5 punt te kort. Balen! Maar ook dit hoort helaas bij de sport. Nu leuke dingen trainen en op naar volgend seizoen!