dinsdag 9 juni 2015

NK turnen Leek, Goud voor Niels en Zilver voor Danny


Bij het NK (toestelfinale) in Leek, heeft Niels Eijzenga op het toestel voltige in de categorie Instap 11 Goud gehaald! Met een prachtige score van 18,05 wist hij de concurrentie met 0,05 en 0,10 achter zich te laten.

Voor Zeno en Noah-Dean (ringen en sprong) was het een mooie, spannende ervaring. Met slechts een half punt verschil werden beide heren 6e van NL. Daar mag je trots op zijn.


In de tweede wedstrijd mocht Danny Berns in de categorie Senior 4 uitkomen op het toestel vloer. Met huizenhoge salto's en zeer nette streksalto's werd Danny tweede en pakte hiermee het ZILVER!

Lennart turnde op ringen en brug. Lennart is eigenlijk specialist op sprong en vloer maar stond als cadeautje toch in de finale. Hij liet zien het niveau behoorlijk aan te kunnen met dubbel salto uit de ringen en streksalto 1/2 draai van brug. Helaas was de concurrentie zeer sterk en werd hij op ringen vijfde en op brug zesde. Toch zeer knap om als Senior in de tweede divisie mee te draaien!

Bij de jeugd waren Sim en Erol op vloer en voltige. Sim maakte een helaas een klein foutje met de handstand en werd met 0,05 punt verschil helaas vierde. Toch een knappe prestatie geleverd door alle salto's vast en stabiel te landen.
Bij Erol ging het bij het toestel voltige goed en netjes. Helaas een stopje tussen de flank en de suisse simpel waardoor ook de suisse niet geteld werd helaas. Hierdoor miste Erol teveel punten voor een podiumplek en werd vijfde. 
2 opmerkingen: