zondag 31 mei 2015

8 medailles bij Open Zuid-Hollandse Kampioenschappen

Afgelopen zaterdag (30 mei) vonden de OZHK plaats in Bergschenhoek. Bij dit toernooi was er een open inschrijving en er deden 17 heren van de selectie! Ook de jury was goed vertegenwoordigd; Johan, Sandra, Carla en Carmen, bedankt voor jullie inzet!

In de eerste wedstrijd waren Quinn, Bart O. en Brian aan de beurt. Zijn kwamen uit in niveau 12 en 11. Bart werd 2e en Brian zelfs eerste.

In de tweede wedstrijd was het aanpoten voor Peter. Met een vol groepje van 5 jongens instap niveau 11 en daarnaast nog Tias in de categorie pupil 10. De heren hebben laten zien dat ze dit niveau goed aankunnen! Allemaal bij de bovenste helft geƫindigd. Zelfs Joost, die pas een paar maanden in de selectie zit. Tias werd met uitstekende oefeningen zelfs eerste! Banyawit werd 4e, maar kreeg ook een medaille omdat die groep uit veel tegenstanders bestond! Een knappe prestatie.

In de derde wedstrijd was Figo aan de beurt in de categorie instap niveau 10 (2e divisie). Deze categorie was misschien wel het grootst. Figo heeft zich knap verbeterd ten opzichte van vorige wedstrijden maar mist nog wat 'plusjes'. Wel gaaf dat de overslag en de flikflak op vloer lukte, en daar alles plus liet zien.

In de vierde wedstrijd was Hugo aan de beurt. De categorie pupil 9 (3e divisie) was ook een hele grote groep. Ook Hugo heeft zich enorm verbeterd maar mist nog enkele 'plusjes'. Wel ben ik erg trots dat de arabier flikflak lukte tijdens de wedstrijd. Hugo ook, en liep juichend en springen van de vloer af!

In de vijfde wedstrijd waren David, Erol en Sim aan de beurt. Zowel de jury als de trainers begonnen al erg moe te worden maar gelukkig kunnen deze heren goed zelfstandig werken en beheersen ze alle oefeningen. Alle drie hebben ze een keurige wedstrijd laten zien en Sim en David zijn daarmee ook beloond met zilver en goud.

In de zesde wedstrijd waren Corne (senior 5), Lennart (senior 4) en Stijn (ingevallen voor Tom in niveau 7) aan de beurt. De heren hadden een gezellige avond achter de rug in Delft maar hadden nog genoeg energie voor een turnwedstrijd. Lennart miste dit jaar het NK door een slechte voltige oefening maar heeft zich zeer knap herstelt de afgelopen weken door extra moeilijke elementen toe te voegen aan zijn oefening. Hiermee scoorde hij voor het eerst hoger dan 10 punten! Onderandere hiermee heeft hij de gouden medaille dik verdiend. Ook Corne liet zien dat hij in Delft hard traint. Ook hij veroverde het goud. Stijn turnde ook vrijwel foutloos en veroverde ook een gouden medaille.
Heren het was een feest om met jullie op deze wedstrijd te zijn!

Op naar volgende week, het NK toestelfinale in Leek

Peter, Johan en Nicole

Geen opmerkingen:

Een reactie posten