zondag 19 april 2015

uitslag Duo districsfinale

Zaterdag 18 april was er de duo districtsfinale Noord en Oost.

Tias was in de eerste wedstrijd aan de beurt. In de categorie pupil 10 had hij zich goed voorbereid en heeft veel trajecten + geturnd. Vooral een D score van 9,5 op voltige was zeer knap, met 2 flanken op het veulen, 2 flanken op het bokje en 5 flanken op de paddestoel. Ook turnde Tias een zeer mooie losom op het hoogrek en liet zich van zijn beste kant zien. Helaas was de tegenstand zeer groot maar met een 10e plaats van 4 provincies mag Tias trots zijn.

In de tweede wedstrijd waren Luc en Justin aan de beurt. Delano was vorige week ongelukkig gevallen tijdens het buitenspelen en kon helaas niet meedoen.

Luc had als doel om een 'wegzet salto' van de brug te turnen en dat was gelukt. Ook lukte de disloque in de ringen voor het eerst op een wedstrijd. Een goede finale om het seizoen mooi af te sluiten. Voor het eerst keuze oefenstof en dan al best veel elementen halen! Helaas mislukte de kippen op de brug en met een lage score werd hij daardoor laatste.

Justin heeft zich dit jaar ook heel goed verbeterd. De vorige wedstrijd zelfs beloofd met een medaille en nu met een finale plaats. Helaas gingen er een aantal dingen mis. Zoals de afsprong bij ringen, waar hij zijn schouders wat bezeerde. De brug ging wel erg goed en met een 2e plek kan hij met die oefening zeker trots zijn. Einduitslag: 8e

In de vierde wedstrijd waren Tom, Stijn en Bart aan de beurt. Tom begon op ringen en sprong bij goed, met de eerste score op sprong. Tom wilde heel graag de stut op brug turnen en bij de 3e keer inturnen kreeg hij tegelijk 2 grote blaren. Dat betekende eigenlijk het einde van de wedstrijd. Helaas Tom, volgend jaar sterker terug komen!

Bart en Stijn gingen gelijk op en stonden tussendoor nog 2 en 3. Stijn turnde een mooi spectaculair vlucht element op rekstok maar ging even de mist in bij de buikdraai. Bart zijn transport op voltige lukte ook maar liet in de netheid op andere toestellen nog te veel liggen. Stijn werd 6e en Bart 8e.

uitslagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten